KATAKLIZMA U JAPANU: Gomila ljudi se podavila i nestala, HITNA EVAKUACIJA 3 MILIONA STANOVNIKA!

Autor: Republika

Svet

08.07.2018

04:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj mrtvih posle kiša na području zapadnog Japana se povećao na 16, dok se 50 osoba vodi kao nestalo, nakon što su obilne padavine u subotu dovele do poplava i klizišta.

Foto: Tanjug/AP
Sve potopljeno

Oko 4.800 pripadnika snaga odbrane, policije i vatrogasne službe učestvuje u potrazi za ljudima koji su zarobljeni, povređeni ili mrtvi.

Padavine su oštetile više od 500 kuća, a povređeno je najmanje 40 osoba. Naređena je evakuacija za više od 3 miliona domaćinstava u Hirošimi i Okajami.

Od 16 mrtvih, potvrđeno je da je devet osoba iz područja Hirošime, dok su ostali iz Osake, Hjoga, Okajame, Ehime i Šiga. Vlada je osnovala jedincu za upravljanje centrom za krizne situacije, piše japantoday, a prenosi telegraf.rs. Na sastanku sa ministrima, premijer Šinzo Abe je tražio da spasavanje bude prioritet i da se pošalju spasilačke ekipe bez odlaganja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading