(FOTO) Ovo je devojčica koja će PRVA KROČITI NA MARS!

Autor: blic.rs

Svet

07.07.2018

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok mnogi od nas mogu samo da sanjaju o svemirskom putovanju, Amerikanku Alisu Karson (17) NASA podučava da postane astronaut.

Još kao devojčica zaljubila se u svemir i to nakon gledanja TV emisije "The Backyardigans". Nekoliko godina kasnije otac je prijavljuje u svemirski kamp, a ubrzo postaje i jedna od malobrojnih ljudi koji su videli sva tri svemirska kampa.

Njen san oduvek je bio da bude prva osoba čija će noga kročiti na Mars, a svoju misiju će i ostvariti 2033. godine.

Projekat kojim se NASA trenutno bavi ima za cilj da na Marsu uspostavi ljudsku koloniju, koja bi jednog dana spasila našu vrstu, piše "Bored Panda".

Ona je prva osoba koja je završila obuku koju organizuje NASA, ali i najmlađa osoba koja je diplomirala na Svemirskoj akademiji i zvanično dobila sertifikat da ide u svemir kao astronaut.
Osim maternjeg engleskog, Alisa govori španski, francuski i kineski jezik. Ona često drži i predavanja drugoj deci kako bi ih inspirisala da budu uporni u ostvarenju svojih ciljeva.

- Uvek pratite svoje snove i ne dozvolite da vam ih neko otrgne - rekla je ona za "Bored Panda", prenosi "Drugi ugao".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading