EVO ŠTA SE ZAISTA DOGODILO: Pronađeni nestali dečaci i trener!

Autor: Tanjug

Svet

02.07.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasilački timovi na Tajlandu pronašli su danas 12 dečaka i njihovog trenera fudbala koji su pre devet dana nestali u poplavljenoj pećini, saopštio je guverner provincije Čijang Rai, istakavši da su oni nađeni unutar pećinskog kompleksa "sa znacima života".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Potraga završena

- Ronioci tajlandske mornarice pronašli su svih 13 nestalih, i davali su znake života - rekao je novinarima guverner Narongsak Osotanakorn, prenosi Rojters.

Otkako je 13-člana grupa nestala u pećini Tam Luang, pokrenuti su međunarodni napori potrage za njima. Dečaci, starosti od 11 do 16 godina, i njihov 25-godišnji trener ušli su u pećinu Tam Luang Nang Non 23. juna. Oni su nestali nakon završenog treninga, a njihovi bicikli, ruksaci i patike nađeni su ostavljeni ispred pećine.

Ranije danas, ronioci su napredovali u kretanju kroz ključni prolaz unutar te poplavljene pećine na severu Tajlanda. Tajlandske specijalne jedinice "Foke" saopštile su na svom nalogu na Fejsbuku da su ronioci u nedelju uveče stigli do krivine, gde se prolaz dug jedan kilometar deli na dva pravca.

Cilj ronioca je bio da stignu do peščane komore na višem terenu u pećini, gde su verovali da je grupa na bezbednom, preneo je AP. Veruje se da su jake kiše, koje su poplavile ključne prolaze, "zarobile" u pećini decu i trenera i onemogućile potragu za njima. Pored ronioca, spasilački timovi radili su na ispumpavanju vode i preusmeravanju podzemnih voda.

U potragu su se, pored tajlandskih specijalnih jedinica "Foke", uključili britanski stručnjaci za ronjenje u pećinama i američki tim od 30 stručnjaka, ali je gotovo konstantna kiša ometala potragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading