JEZIVO! Austrijanca progutala lavina!

Autor: Tanjug

Svet

01.07.2018

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski planinar poginuo je u lavini, a dvojica njegovih britanskih kolega su danas spaseni na severu Pakistana, saopštila je pakistanska vojska.

Austrijanca ubila lavina

Trojicu planinara zadesila je lavina na visini od 5,883 metra u petak kada su pokušali da dopru do vrha Ultra Sar, nedaleko od Hunze, prenela je agencija Rojters.

Austrijanac Kristijan Huber je poginuo, dok su dvojica Britanaca, Brus Normand i Miler Timoti, bili povređeni i nasukani dva dana.

Pakistanska vojska je navela da su loši vremenski uslovi onemogućili spasilačku misiju odmah po njihovom zahtevu u subotu, ali su helikopteri danas uspeli da se spuste u tu oblast i da spasu planinare.

Pakistanski severni region ima više planinskih vrhova, uključujući najpoznatiji K2, na planinskom vencu karakorum, koje svake godine dolaze da osvoje planinari iz celog sveta dolaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading