ĐULIJANI ZAOŠTRAVA RETORIKU: Tramp će ugušiti iranske "diktatorske ajatolahe"

Autor: Tanjug

Svet

30.06.2018

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Američki predsednik Donald Tramp ugušiće iranske "diktatorske ajatolahe", rekao je danas njegov bliski saradnik Rudi Ðulijani. On je time nagovestio da je Trampov potez ponovnog uvođenja sankcija Iranu usmeren direktno na promenu tamošnjeg režima, navodi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rudi Đulijani

Bivši gradonačelnik Njujorka, koji je sada Trampov lični advokat, obratio se na konferenciji Nacionalnog saveta za otpor Iranu (NCRI) sa sedištem u Parizu, organizacije grupe Iranaca u egzilu koji se protive Islamskoj Republici.

- Sada realno možemo da vidimo kraj režima u Iranu - istakao je Ðulijani, ukazujući na nedavne proteste u toj zemlji izazvane krahom valute nakon što se Tramp povukao iz nuklearnog sporazuma sa Iranom postignutim 2015. godine.

Trampov saradnik je zaključio da "kada najveća ekonomska sila prestane da posluje sa vama, onda doživite propast... a sankcije postaju sve veće i veće".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading