ALTERNATIVA ZA NEMAČKU: Merkelova pada ma koliko mahala rukama

Autor: Tanjug

Svet

30.06.2018

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajnje desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) započela je u Augzburgu dvodnevni kongres pozivom kancelarki Angeli Merkel da podnese ostavku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

Kongres je počeo i upoređivanjem aktuelnog stanja u Nemačkoj sa poslednjim danima Istočne Nemačke.

- Angela Merkel je podelila sopstvenu stranku i zemlju. Nemačku u Evropi izolovala je kao Erik Honekar u poslednjim danima Istočne Nemačke - rekao je predsednik AfD-a, Aleksander Gauland.

On je primetio da poznati slogan "Merkl mora otići", kojim se služe pristalice AfD-a na svojim protestima protiv migrantske politike Angele Merkel treba proširiti na kompletan politički sastav u zemlji. 

- Čitav aparat, čitav trenutni politički sastav mora nestati. Angela Merkel pada bez obzira na to koliko maše rukama - rekao je Gauland pred oduševljenim poslanicima na kongresu. 

On je kritikovao dogovor oko izbeglica na završenom summitu EU i nazvao ga „praznim" i bez sadržaja. 

- Sve će biti kao i dosad. Jedino što je dogovoreno je dalje odgađanje rešenja - rekao je Gauland i poručio kako će se AfD svim snagama boriti protiv nastavka dosadašnje politike prema izbeglicama u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading