BRUTALNO! KIM NAREDIO LIKVIDACIJU GENERALA, osuđenici na smrt sasuli u njega 90 metaka

Autor:

Svet

29.06.2018

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki zvaničnik severnokorejske vojske pogubljen je zbog optužbi da je podelio više hrane i goriva svojim vojnicima, prema izveštaju južnokorejskih medija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim ne štedi metke kad treba da se kazni

Na generala poručnika Hjon Ju-songa pucao je streljački vod od 9 vojnih osuđenika na smrt koji su istrošili oko 90 metaka, kako se navodi.

Hjon je bio zvezda u usponu u severnokorejskoj vojsci, unapređen na mesto zapovednika bataljona u vrhovnom zapovedništvu garde i člana centralnog komiteta Radničke partije Koreje pre nego što se ogrešio o bizarne i izuzetno stroge propise i izazvao bes samog vrha.

- Dok je proveravao zalihe nafte za lansirnu stanicu satelita Sohe tokom sveobuhvatne inspekcije ratnih zaliha 10. aprila, Hjon je izjavio: "Više ne moramo da trpimo i stežemo kaiš da bismo pravili projektile ili nuklearno oružje".

- Ovo je bilo shvaćeno kao zloupotreba položaja i izdajnička izjava koja se protivila partijskoj politici "vojska na prvom mestu - rekao je anonimni izvor iz Severne Koreje.

 

 

Izvor je, takođe, otkrio da je Hjon naručio oko 900 kilograma goriva, oko 600 kilograma pirinča i 725 kilograma kukuruza za vojnike na stanici za lansiranje i njihove porodice".

To se smatra antipartijskim činom koji krši Deset načela za uspostavljanje partijskog sistema jedne ideologije.

General Hjon takođe je optužen za "podbacivanje u čuvanju tajnosti poslova Partije, vojske i državnih institucija, pokazivanje velikodušnosti distribucijom neautorizovanih poklona i krivo predstavljanje ideologije Partije", prema istom izvoru.

Drugi izvor rekao je kako je vest razbesnela Kima, koji je lično naredio likvidaciju.

"Ideološko trovanje u obliku lične idolizacije korumpira glavno osoblje narodne armije. Moramo saseći ideološko trovanje u korenu", navodno je rekao Kim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading