(VIDEO) Napadač na redakciju namerno OŠTETIO OTISKE!

Autor: Tanjug

Svet

29.06.2018

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač na redakciju lokalnog lista "Kapital gazet" u Anapolisu, u kojem je ubijeno pet ljudi, namerno je oštetio svoje otiske prstiju, kako bi sprečio organe reda da ga brzo identifikuju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesto zločina

Policija je, međutim, posle hapšenja identifikovala počinioca, Džeroda V. Ramosa, putem tehnologije prepoznavanja lica, rekao je neimenovani zvaničnik za AP.

Motiv zločina je nepoznat, kaže zvaničnica okruga En Arundel.

- Koliko znam nije istakao svoje motive ili bilo šta drugo, tako da u ovom trenutku jednostavno ne znamo - rekla je ona, prenosi AP.

Pet osoba je ubijeno, a nekoliko ranjeno u pucnjavi u zgradi redakcije lokalnog lista "Kapital gazet" u Anapolisu, glavnom gradu Merilenda.

Policija je saopštila da je nekoliko osoba teže ranjeno, preneo je AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U međuvremenu, policija je identifikovala žrtve, a na jednom sajtu za prikupljanje novca skupljeno je od 20.000 dolara za pomoć listu za samo tri sata.

Novinari "Kapital gazete" rade na tome da objave sutrašnji broj novina, navodi AP.

Fotoreporter Džošua Mekerou, koji nije bio na licu mesta kada se pucnjava dogodila, rekao je za AP da radi sa dvojicom kolega iz "Kapital gazete" kao i sa drugima iz "Baltimor sana" kako bi pokrili priču.

Jedan od reportera, Čejs Kuk poručio je na Tviteru sledeće: "Ovo mogu da vam kažem. Sutra izdajemo novine".

Američki predsednik je objavio da je obavešten o pucnjavi, navodeći da su "njegove misli i molitve" sa žrtvama napada i njihovim porodicama.

Novinar "Kapital gazeta" Fil Dejvis tvitovao je da je napadač u četvrtak pucao na zaposlene kroz staklena vrata redakcije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ništa nije toliko užasavajuće kao kada čujete kako neko puca na ljude dok se krijete ispod stola, a zatim čujete kako napadač puni oružje - naveo je Dejvis.

Pucnjava se za sada tretira kao lokalni incident koji nije povezan sa terorizmom, saopštile su lokalne vlasti. Na licu mesta su bili i agenti Federalnog istražnog biroa, preneo je Glas Amerike.

Guverner Merilenda Leri Hogan naveo je u saopštenju da je "očajan zbog tragedije". 

Iz predostrožnosti, pojačane su mere bezbednosti ispred većih medija u Baltimoru i Njujorku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading