NOVE MERE: U grčkim školama zabranjuju korišćenje mobilnih telefona

Autor: Republika

Svet

26.06.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki ministar obrazovanja Kostas Gavroglou uputio je cirkularnu poruku u kojoj navodi da se zabranjuje učenicima u školskim prostorijama da koriste mobilne telefone i druge uređaje, koji imaju sposobnost fotografisanja i snimanja.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Ministar je u poruci, takođe, zabranio da se objavljuju fotografije i video snimci učenika u školi na školskim vebsajtovima. 

Kako prenosi grčki portal "Prototema", cirkularna poruka uključuje četiri preporuke. 

Prva je da učenicima neće biti dozvoljeno da nose mobilne telefone u školu. 

Kao druga stavka navodi se da učenicima neće biti dozvoljeno ni da nose druge elektornske uređaje ili uređaje za igre, koji imaju sistem za obradu slike i zvuka u školskim prostorijama.

Ekvivalentni uređaji za snimanje zvuka i slike, koji su im dostupni za vreme nastave, jedno će moći da se koriste pod nadzorom nastavnika. 


Navodi se i da nastavnici, pored dostupnih elektronskih uređaja, mogu da koriste svoju sopstvenu ličnu elektronsku opremu tokom i za potrebe nastave, ali u okviru obrazovnog procesa, u skladu sa bezbednosnim pravilima i relevantnim odredbama o zaštiti ličnih podataka učenika i nastavnika. 

Jedna od preporuka je i da bi trebalo izbegavati objavljivanje fotografija i video snimaka sa učenicima na školskim sajtovima jer fotografije, navodi se u poruci, predstavljaju lične podatke. 

Kao četvrta preporuka navodi se da nije dozvoljena upotreba bezbednosnih kamera u učionicama za vreme rada u školi.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading