TALIBANI IMAJU NOVOG VOĐU

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.06.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pakistanski talibani su danas za svog novog lidera postavili muftiju Nura Vali Mehsuda, nedelju dana posle pogibije dotadašnjeg vođe Mule Fazlule, ubijenog u vazdušnim udarima američkih snaga u Avganistanu, saopštili su talibani.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Talibani

Fazlula je ubijen 15. juna u istočnoj avganistanskoj provinciji Kunar, koja se graniči sa Pakistanom, podsetila je agencija Rojters.

Portparol talibana Muhamed Horasani naveo je u saopštenju da je to stvar ponosa da su svi prethodni lideri umrli kao mučenici.

Britanska agencija navela je da je portparol mislio na dvojicu Fazlulinih prethodnika koji su, takođe, poginuli u napadima bespilotnim letelicama.

To je prvi put da su talibani javno priznali da je Fazlula mrtav.

Mehsud je u februaru postao Fazlulin zamenik, nakon što je Halid Mehsud koji se nalazio na toj dužnosti poginuo u avganistanskoj provinciji Paktika.

Pakistanski talibani se nasiljem zalažu za striktnu primenu islamskih pravila i većina njihovih boraca je pobegla u Avganistan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading