PUTIN UGOSTIO MUNA: Potpisani brojni bilateralni sporazumi

Autor: Tanjug

Svet

22.06.2018

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokorejski predsednik Mun Džae In posetio je danas Moskvu, kojom prilikom se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a razgovarali su o jačanju bilateralnih ekonomskih odnosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mun i Putin

Nakon razgovora dvojice predsednika u Kremlju, potpisani su sporazumi o raznim projektima na poljima energetike, transporta i inovativnih tehnologija, navodi AP.

Putin je naglasio da je Južna Koreja jedna od najjačih partnera Rusije u regionu i izrazio nadu da će se njihova trgovina i dalje širiti.

Takođe je pohvalio kontakte koje su Severna i Južna Koreja ostvarile nakon samita severnokorejskog lidera Kim Džong Una i predsednika SAD Donalda Trampa.

- Nadamo se da će to značajno smanjiti konflikte oko Korejskog poluostrva i stvoriti uslove za formiranje stabilne bezbednosti za sve zemlje regiona - rekao je Putin, prenosi AP.

Predsednik Rusije je, takođe, obećao da će pokušati da pomogne sa rešavanjem problema oko Severne Koreje.

Mun je rekao da je zvanični Seul spreman da promoviše "strateško partnerstvo" sa Rusijom i dodao je da se "zaljubio u Rusiju" nakon što je pročitao dela Tolstoja i Dostojevskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading