VIŠEGRADSKA GRUPA TERA KONTRU BRISELU! Orban: Preskačemo neformalni samit EU o migrantima

Autor: Tanjug

Svet

21.06.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da će države članice Višegradske grupe (Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska) preskočiti neformalni mini-samit Evropske unije o migrantima, zakazan za nedelju u Briselu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

Orban je rekao da je Višegradska grupa veruju da bi takve sastanke trebalo da organizuje Evropske savet, a ne Evropska komisija, koja stoji iza sastanak u nedelju, prenosi MTI.

- Razumemo da se države bave izazovima unutrašnje politike, ali ovo ne sme biti rezultat panevropske žubre, jer to samo stvara haos - rekao je Orban.

Višegradska grupa smatra da nije posao Evropske komisije da organizuje sastanke lidera EU, već je to posao predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska, navodi Orban, podsećajući da je Tusk zakazao Samit EU za sledeći četvrtak, 28.jun, a da će jedna od tačaka dnevnog reda biti migracije.

Orban je dodao da će Višegradska grupa prisustvovati Samitu zakazanom za sledeći četvrtak i petak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading