STOLTENBERG UPOZORIO NATO: Veze među saveznicima pod pritiskom!

Autor: Tanjug

Svet

19.06.2018

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas 29 zemalja članica Alijanse da ostave po strani transatlantski trgovinski sukob koji se pogoršava, kao i pitanja klime i nuklearnog sporazuma s Iranom, zbog zabrinutosti da će ove napetosti podriti snagu ovog vojnog saveza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg

AP prenosi da je Stoltenberg to naveo u autorskom tekstu objavljenom u britanskom listu "Gardijan".

- Veze koje nas drže zajedno su pod pritiskom...Moramo da nastavimo da marljivo radimo na razrešenju naših razlika - i tamo gde razlika i dalje bude, moramo da ograničimo bilo kakav negativni uticaj na našu bezbednosnu saradnju - poručio je Stoltenberg.

AP navodi da ova njegova poruka stiže na manje od mesec dana pre sastanka predsednika SAD Donalda Trampa sa kolegama iz NATO na samitu u Briselu.

Stoltenberg je naveo da je NATO već ranije prevazilazio podele koje su se javljale i da to isto može da učini i sada.

AP ocenjuje da je Tramp na prošlogodišnjem samitu NATO ponizio partnere u Alijansijavnim prekorom zbog toga što ne izdvajaju dovoljno novca na troškove odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading