JAK ZEMLJOTRES U JAPANU, više od 200 povređenih

Autor: Republika

Svet

18.06.2018

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri osobe su poginule, a više od 200 je povređeno danas u zemljotresu jačine 6,1 stepena po Rihteru, koji je pogodio Osaku i druge delove na zapadu Japana, saopštila je japanska Meteorološka agencija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najjači zemljotres koji je pogodio taj deo Japana od 1923. godine

Poginule su devetogodišnja devojčica kada se urušio pod oko bazena i dve žene od 80 i 85 godina, kada su zid, odnosno polica sa knjigama pale na njih, prenosi japanska agencija Kjodo.

Zemljotres se dogodio oko 8 časova po lokalnom vremenu, a uzrokovao je nestanak struje, vode i gasa u toj oblasti i poremetio saobraćaj.

Zemljotres se dogodio na dubini od 13 kilometara na severu Osake, a kako je Agencija saopštila nije uzrokovao cunami i nisu zabeležene abnormalnosti u nuklearnim postrojenjima koja se tu nalaze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ipak, zabeleženi su manji požari u Osaki i prefekturama Hjogo, Kjoto i Mie.

Agencija navodi i da je prilikom zemljotresa te jačine, teško ostati miran, a nameštaj koji nije dobro učvršćen može da se pomera.

Kako se navodi, to je bio najjači zemljotres koji je pogodio taj deo Japana od 1923. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zbog zemljotresa, privremeno su zatvoreni aerodromi Kansai i Kobe, a zabeleženo je i 70 slučajeva zaglavljivanja ljudi u liftovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading