NOVA AFERA BRITANSKIH MEDIJA: Kremlj zataškava teroristički napad tokom Mundijala

Autor: Republika

Svet

17.06.2018

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova afera iz Britanske kuhinje! Uticajni Indipendnt optužio je zvanični Kremlj da je pokušao da zataška navodni teroristički napad tokom trajanja Svetskog prvensta u fudbalu.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter/@gucodd
Ovde se desio incident

Kako se navodi u članku objavljenom na portalu uticajnog britanskog medija, incident koji se u subotu dogodio u centru Moskve, kada je taksi vozač uleteo i povredio osam meksičkih navijača, zapravo je bio čin terorizma.

Prema spekulaciji uticajnog britanskog medija, zvanično objašnjenje Moskve, po kome je vozač napravio saobraćajni incident kao posledicu umora, kao i sporo i šturo izveštavanje ruskih medija o tome šta se zapravo desilo u centru Moskve, dovoljan su razlog da se zvanična verzija Kremlja o prirodi ovog incidenta dovede u sumnju.

Pri tom, kako navodi Indipendent, ruski mediji u prvim izveštajima tvrdili su da je vozač, inače Kirgistanac, bio pod dejstvom alkohola, što je osporeno zvaničnim podacima iz istrage i rečima samog vozača taksija.

- Moj otac pije mnogo, ali ja nisam popio ni kap tokom celog života - rekao je on navodno ruskim inspektorima koji su ga ispitivali.

Prema mišljenju autora Indipendentovog članka, koji je, da i to napomenemo, ostao nepotpisan pa nije jasno da li predstavlja stav cele redakcije ili samo nekog njenog pojedinog ili grupe autora, upravo ova okolnost dovoljna je da se zvanični stav Moskve uzme sa rezervom.

Pri tom, Indipendent tvrdi da ovo nije prvi put da su ruski mediji bliski Kremlju bili spori u izveštavanju ili su potpuno ignorisali navodne terorističke napade. Tako, ovaj britanski medij navodi da su ruski mediji odlučili da se prave slepi na događaj koji se odigrao u februaru 2016. godine, kada je u moskovskom metrou jedna žena otvorila vatru vičući "Alah Ekber".

Kako se navodi u članku, ruski mediji taj slučaj pokušali su da zakamufliraju pričom o tome da je žena imala psihičke probleme.

Indipendentov sagovornik, stručnjak za bezbednost Mark Geloti, nije sa sigurnošću mogao da potvrdi da se u subotu zaista dogodio teroristički napad u centru Moksve.

- Ne znamo šta se tačno desilo, i samo zbog toga što je taksi vozač bio Kirgistanca, ne znači da je bio i terorista. Ali mi znamo da ne možemo verovati zvaničnoj Moskvi - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading