TRAMP ODBRUSIO NOVINARIMA: Krim je izgubio Obama, ZAPIŠITE TO!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

15.06.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva ne isključuje mogućnost sastanka predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa ovog leta, izjavio je u petak portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je ranije da bi uskoro mogao da se sastane s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Na pitanje novinara da li je moguće da se s ruskim predsednikom sastane ovog leta, Tramp je odgovorio potvrdno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne prihvata odgovornost za Obamine greške: Donald Tramp

Tramp je novinarima ponovo naglasio da je bivši predsednik SAD Barak Obama izgubio Krim. 

- Krim je izgubio predsednik Obama. To je bilo mnogo pre nego što sam ja postao predsednik. Želim da lažne vesti svi ispravno prenesu: Krim je izgubio predsednik Obama. Zato što Putin nije poštovao predsednika Obamu. Obama je izgubio Krim, jer Putin nije poštovao ni Obamu, ni našu zemlju, ni Ukrajinu. Predsednik Obama, a ne Tramp! O svojim greškama ću vam govoriti kasnije. Predsednik Obama ga je dao, jer je sebi povukao crvenu liniju. Ja sam je prešao uz pomoć 50 bojevih glava. Teško je zamisliti šta je dao predsednik Obama kada nije želeo da pređe crvenu liniju. Još jednom: Krim je dao predsednik Obama! To nikada nije smelo da se desi - naveo je Tramp.

Tramp je ponovio da, prema njegovom mišljenju, Rusija treba da se vrati u sastav G7 i da se, samim tim, obnovi format "Velike osmorke".

- Sve je počelo kada je jedan od vas pitao da li Putin treba da bude u G7. Ja sam odgovorio: "Ne, on treba da bude u G8". Pre nekoliko godina Putin je učestvovao u onome što se zvalo "Velika osmorka". Mislim da će biti bolje da Rusija učestvuje, nego suprotno, isto onako kao i sa Severnom Korejom ili bilo kojom drugom zemljom - biće mnogo bolje ako nađemo zajednički jezik, nego ako ne nađemo - rekao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading