KINESKI HAKERI NASAMARILI SAD: Ukradeno 614 gigabajta tajnih podataka o opasnom oružju

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2018

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hakeri koji rade za kineski vladu upali su u baze podataka firme koja proizvodi opremu za američku mornaricu i ukrali veliku količinu podataka, uključujući detalje i planiranoj supersoničnoj protivbrodskoj raketi i projektu "Morski zmaj", prenosi "Vašington post".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Američki mediji su o upadu u baze podataka prvi put javili u petak, a sada je utvrđeno da je ukradeno čak 614 gigabajta podataka u dva odvojena hakerska napada u januaru i februaru.

Ne navodi se tačno o kojoj se firmi radi, ali je Njujork tajms obelodanio da se među ukradenim podacima nalazio i projekat "Sea Dragon" (Morski zmaj), koji je klasifikovan kao "oružje sa ofanzivnim kapacitetima koje će biti integrisano u okviru postojećih oružanim sistema na postojim mornaričkim platformama".

Dok su javno dostupni detalji vezani za projekat veoma retki, Pentagon je, prema pisanju američkih medija, od 2015. godine do sada na projekat "Sea Dragon" potrošio 300 miliona dolara. Testiranje je bilo planirano za septembar.

Vašington post takođe navodi da su planovi za supersoničnu protivbrodsku raketu, koja je planirano da bude upotrebljena u podmorničkom arsenalu do 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading