STRAVIČNA NESREĆA: Zapalilo se skladište u kom su čuvane GLASAČKE KUTIJE

Autor: Agencije, Republika

Svet

10.06.2018

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skladište u Bagdadu u kojem su smeštene glasačke kutije sa parlamentarnih izbora održanih u maju u Iraku zahvatio je požar, izjavio je danas lokalni zvaničnik.

RepublikaFoto: pixabay.com
Požar u Iraku

Glasačke kutije deo su procesa ponovnog ručnog prebrojavanja glasova za izbore održane u maju.

- Požar je izbio u skladišnom prostoru u koji su smeštene glasačke kutije iz naselja Al Rusafa na istočnoj obali reke Tigar. Civilna zaštita je na putu, ali su kutije i listići izgoreli - rekao je lokalni zvaničnik Mohamed al Rabej.

Zvaničnik iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova Sad Man izjavio je da su u požari uništeni određeni dokumenti i oprema.

- Lokacija je podeljena na četiri skladišta i izgorelo je jedno u kojem se nalazi elektronska oprema i dokumenti - naveo je Man.

On je naglasio da vatrogasci nastoje da spreče da se požar proširi i na preostala tri skladišta u kojima su glasačke kutije.

Man je dodao da postoji mogućnost da je bilo i nekoliko glasačkih kutija u zapaljenom skladištu ali da su najvažnije kutije u tri prostora gde je vatra pod kontrolom.

Nešto ranije je Vrhovni pravosudni savet imenovao sudije koje će preuzeti kontrolu nad izbornom komisijom nakon što su se pojavile optužbe o brojnim nepravilnostima na izborima.

Parlament je sredinom sedmice usvojio Zakon kojim je dato ovlaštenje za ručno ponovno prebrojavanje glasova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading