LAZANSKI O SLANJU BRITANSKIH VOJNIKA U BIH: To je novi pritisak na Republiku Srpsku

Autor: rtrs.tv, Republika

Svet

10.06.2018

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski smatra da je najavljeno slanje britanskih vojnika u BiH kao pojačanje EUFOR-u tokom predstojećih izbora u funkciji političkog pritiska na Republiku Srpsku.

RepublikaFoto: Tanjug
Upozorio Banjaluku: Miroslav Lazanski

- Kako se baš sad operativni komandant EUFOR-a (Džejms Everard) setio da mu trebaju ti vojnici? Treba videti operativnu strukturu tih vojnika - da li su obaveštajci ili su za elektronsko izviđanje, nadgledanje elektronskog spektra. Međutim, sve je u funkciji i u kontekstu izbora na prostoru Republike Srpske - rekao je Lazanski za Srnu.

Lazanski ističe da je zanimljiv termin koji su izabrali Britanci, a u kontekstu pisanja zapadnih medija da britanski vojnici dolaze da bi "sprečili rusko mešanje u oktobarske izbore", naglasivši da ta antiruska histerija nije realna.

- To je jedna histerija koja vlada na Zapadu i polako prerasta u patologiju - smatra Lazanski.

On je ukazao na to da su britanske agenture prisutne na ovim prostorima još iz vremena pre Drugog svetskog rata i da "stoje iza svega".

- One su glavne. Mi možemo da pričamo da su CIA i neki drugi… Međutim, Englezi rade u tišini, na duge staze i imaju svoju mrežu agenata od uticaja u politici - rekao je Lazanski.

Britanski "Tajms" objavio je da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi "sprečili rusko mešanje u oktobarske izbore".

Iz britanske Ambasade Srni je juče rečeno da Velika Britanija ne šalje dodatnih 40 vojnika i oficira u misije EU i NATO-a u BiH radi "sprečavanja uplitanja Rusije u opšte izbore u oktobru", već da je odgovorila na zahtev operativnog komandanta EUFOR-a Džejmsa Everarda za upućivanje tih vojnika da bi se unapredili kapaciteti EU snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading