U KANADI ĆE MARIHUANA BITI SVIMA NA IZVOL'TE!

Autor: Tanjug

Svet

09.06.2018

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanada će u potpunosti legalizovati upotrebu marihuane, nakon što je njeno korišćenje u medicinske svrhe dozvolila još pre 16 godina, piše današnja Politika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Marihuana u Kanadi uskoro skroz legalna

Time će Kanada biti prva u grupi sedam najrazvijenijih zemalja sveta, a druga nakon Urugvaja, koja je u potpunosti legalizovala marihuanu.

Inače, za regulisanje proizvodnje marihuane biće odgovorna vlada u Otavi, a provincije će odlučivati kako će se droga distribuirati i prodavati. 

Kanadski "Nešenel post" prenosi da će se s oštrim kaznama suočiti samo oni koji marihuanu budu prodavali ili davali maloletnicima, a Politika piše da mladi Kanađani inače važe za najaktivnije korisnike marihuane na svetu. 

Odluku o potpunoj legalizaciji, odnosno korišćenju marihuane ne samo u medicinske svrhe, odobrili su senatori, koji su do sada najviše "zatezali", ali su u paketu s odlukom nametnuli desetine amandmana koji moraju ponovo na proveru u parlament.

Kako prenosi Politika, cilj vlade Džastina Trudoa je bio da novim zakonima, odnosno legalizacijom i striktnijim režimom prodaje doprinese tome da marihuana postane nedostupna najmlađima. 

U isto vreme veruje se da će time uspeti da smanji nelegalna prodaja, a policiji ostavi više vremena da suzbija trgovinu takozvanim zeškim drogama. 

Trudo je, piše Politika, uvek smatrao da bi dekriminalizacija marihuane osigurala da profit ne završava u rukama "kriminalne elitze", a da se sa drogom ne susreću deca. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading