KRALJ SALMAN KATARU: Napašćemo vas ako kupite ruski S-400

Autor: Tanjug

Svet

02.06.2018

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijski kralj Salman zapretio je vojnom akcijom Kataru ukoliko ta zemlja instalira ruski vazdušni odbrambeni sistem, a pomoć u očuvanju mira u regionu zatražio je od francuskog predsednika Emanuela Makrona, navodi danas pariski "Mond".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zapretio: Kralj Salman

Katar i Rusija su potpisali sporazum o vojnoj i tehničkoj saradnji prošle godine, a katarski ambasador u Moskvi je u januaru rekao da je njegova zemlja u pregovorima o kupovini ruskih sistema raketne vazdušne odbrane S-400, podseća Rojters.

Francuski "Mond" danas navodi da je saudijski kralj napisao pismo francuskom predsedniku Makronu, u kojem izražava duboku zabrinutost zbog pregovora između Dohe i Moskve, kao i mogućnosti da Katar rasporedi rakete.

- Kraljevina bi bila spremna da preduzme sve potrebne mere kako bi eliminisala ovaj sistem odbrane, uključujući vojnu akciju - stoji u Salmanovom pismu Makronu, piše pariski dnevnik, napominjući da je pismo poslato nedavno.

Salman je od Makrona zatražio pomoć kako bi se sprečila prodaja raketa i očuvao mir u regionu, dodaje "Mond".

Inače, Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati su prošle godine presekli diplomatske i ekonomske veze s Katarom, optuživši Dohu da podržava terorizam, dok Doha to poriče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading