SOROŠ U KAMPANJI PROTIV BREGZITA: Tajkun traži drugi rederendum

Autor: Tanjug

Svet

29.05.2018

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder mađarskog porekla Džordž Soroš izjavio je danas da će za nekoliko dana početi kampanja za drugi referendum o Bregzitu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikad ne miruje: Džordž Soroš

On je to rekao na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) koji se održava u Parizu i pri tom opisao Bregzit kao primer za "teritorijalnu dezintegraciju" i okrivio ga za ometanje rada EU, preneo je Tajms.

- Najviše štete oseća se sada kada je EU u egzistencijalnoj krizi, a njena pažnja je usmerena na pregovore o sporazumu za izlazak Britanije. To je gubitnički predlog, ali bi mogao da se preokrene u pobedničku situaciju - rekao je Soroš.

On je podržao grupu "Najbolje za Britaniju", koja se zalaže za drugi referendum o Bregzitu i donirao je toj kampanji 700.000 funti.

- Drugi referendum bi bio dobar za Britaniju, ali i za EU, jer bi poništio Bregzit i popunio rupu u evropskom budžetu - ocenio je Soroš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading