TRAMP POTVRDIO: Kimov šef kabineta dolazi u Njujork

Autor: Tanjug

Svet

29.05.2018

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da visoki severnokorejski zvaničnik, Kim Jong-čol, dolazi u Njujork kako bi razgovaro o mogućem samitu Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una, javlja AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Sastavili smo sjajan tim za naše pregovore sa Severnom Korejom. Trenutno se održavaju sastanci u vezi sa samitom. Kim Jong-čol dolazi u Njujork. Odličan odgovor na moje pismo, hvala vam - napisao je Tramp na Tviteru.

Južnokorejski mediji su ranije javili da se ime Kim Jong-čola nalazilo na listi putnika današnjeg leta iz Pekiga za Vašington, pre nego što je njegova rezervacija promenjena za sredu i za drugu destinaciju - Njujork.

Tamošnji mediji spekulišu da zvaničnik Pjongjanga putuje u SAD kako bi učestvovao u pripremnim pregovorima o mogućem sastanku predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

Kim Jong-čol je bivši šef vojne obaveštajne službe Severne Koreje, a sada je potpredsednik Centralnog komiteta vladajuće partije zadužen za međukorejske odnose.

Agencija AP dodaje da je njena televizijska ekipa na terenu videla Kim Jong-čola na aerodromu u Pekingu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading