NIT' ŽENA, NIT' MUŠKARAC: Holandski sud hoće da prizna TREĆI POL

Autor: Tanjug

Svet

28.05.2018

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Holandiji saopštio je danas da bi poslanici trebalo da priznaju neutralni, treći pol, što je zaključeno u sudskoj odluci o osobi koja se ne identifikuje ni kao muškarac, ni kao žena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sud u južnom gradu Rurmondu saopštio je da pol te osobe nije mogao da definitivno bude određen na rođenju, prenosi AP.

Ta osoba je registrovana kao muškarac, ali je kasnije podvrgnuta tretmanu kako bi postala žena, nakon čega je podnela zahtev da joj se pol zvanično promeni u ženski i taj zahtev joj je ispunjen.

Međutim, ista osoba je kasnije zatražila da bude registrovana kao pripadnik "trećeg pola", to jest - ni muškog ni ženskog.

Identitet te osobe, inače, nije objavljen, napominje američka agencija.

- Vreme je za priznavanje trećeg pola - navodi se u saopštenju suda, u kojem se ukazuje da je "sada na poslanicima" da razmotre mogućnost izrade nacrta zakona kojim bi se neutralni pol formalno priznao.

Borci za prava transrodnih osoba pozdravili su odluku holandskog suda kao značajan korak u holandskom zakonu.

- Ovo se može nazvati revolucionarnim korakom u holandskom porodičnom pravu - ocenio je Brand Bergouer iz holandske Transrodne mreže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading