CIKLON URNIŠE OVU ZEMLJU: Poginula devojčica, vetar je bacio na zid!

Autor: Republika

Svet

25.05.2018

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U snažnom ciklonu "Mekunu" nad Arabijskim morem, koji preti da udari u obale Omana i Jemena, danas je poginula 12-godišnja devojčica, saopštili su zvaničnici u toj zemlji, a indijski meteorolozi upozoravaju na "ekstremno opasan" ciklon.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Kako je policija Omana saopštila na Tviteru, devojčica je poginula nakon što je usled snažnog vetra poletela i udarila u zid, prenosi AP.

Agencija navodi da se već sada na jemenskom ostrvu Sokotra 40 ljudi, državljana Jemena, Indije i Sudana, vode kao nestali, nakon što su ogromne poplave uništile dalekovode i zbrisale sa ostrva hiljade životinja, a zvaničnici strahuju da su neki od nestalih poginuli.

Na tom ostvu, vlasti su evakuisale više od 230 porodica u velike zgrade i na druga sigurnija mesta na višim pozicijama, rekli su zvaničnici Jemena govoreći pod uslovom anonimnosti.

Zvaničnici su naveli i da je snažna kiša pogodila jemensku istočnu provinciju Al Mahra duž granice sa Omanom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading