RUSIJA SNAŽNO PODRŽAVA RS I DEJTON: Održan sastanak Dodika i Putina u Sankt Peterburgu

Autor: Tanjug

Svet

25.05.2018

17:17 >> 17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i izjavio da "Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma".

Prijateljski: Milorad Dodik i Vladimir Putin

Navodi se da je Dodik uputio Putinu poziv da poseti Banjaluku, a da je njihov sastanak protekao u atmosferi prijateljstva i razmjeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Stpskoj, BiH i regionu.

- Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj - izjavio je Dodik za RTRS.

Navodi se da je Dodik pre sastanka održanog na maginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ocenio da Srpska ima "prijatelja u velikoj Ruskoj Federaciji i u imenu njenog predsednika Putina, s kojim se u kontinuitetu godišnje sastaje barem dva puta".

On je istakao da njegovo prisustvo na Forumu u Sankt Peterburgu, čiji je pokrovitelj Putin, ima veliki značaj za Srpsku, jer se tamo masovno okupljaju biznismeni, državnici, političari, bankari i zvanice iz celog sveta.

Dodik se ranije danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kojeg je pozvao da dođe u Banjaluku na političko - privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading