RUSI SE SPRDALI SA DŽONSONOM: Zvali ga i glumili premijera Jermenije, on jedva dočekao da oplete po Putinu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.05.2018

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson "upao je u zamku" ruskih komičara od kojih se jedan predstavio kao novi premijer Jermenije i sa šefom britanske diplomatije telefonom razgovarao 18 minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Na snimku koji je postavljen na Internetu, čuje se kako Džonson čestita sagovorniku izbor za premijera i sa njim zatim razgovara o britansko-ruskim odnosima, trovanju Sergeja Skripalja i Siriji.

On se takođe iznenadio kada je sagovornik rekao da ruski predsednik Vladimir Putin "utiče" na lidera laburista Džeremija Korbina.


U saopštenju Forin ofisa navodi se da je Džonson shvatio da je reč o lažnom pozivu, a britanska vlada veruje da iza njega stoji Kremlj, prenosi BBC.

- Upotreba hemijskog oružja u Solsberiju i Siriji i nedavni događaji u Jermeniji su ozbiljna stvar. Ovakvi detinjasti postupci pokazuju nedostatak ozbiljnosti pozivaoca i onih koji stoje iza njega - naveo je Forin ofis.


Pokrenuta je istraga o tome kako je neko lažno se predstavljajući mogao da vodi telefonski razgovor sa britanskim šefom diplomatije 18 minuta, rekla je portparolka premijerke Tereze Mej.

- Ovako nešto ne bi smelo da se događa i istraga će utvrditi okolnosti poziva kako bi se osiguralo da se tako nešto ne ponovi - rekla je ona, prenosi BBC.

Iza lažnog poziva stoji duo komičara Vladimir Krasnov i Aleksej Stoljarov poznati kao "Vovan" i "Leksus" koji su objavili audio-snimak na Jutjubu.

Stoljarov je za list "Komsomolskaja pravda" blizak Kremlju uz izjavu Stoljarova koji je rekao da se pokazalo da je Džonson "mudar diplomata".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading