MONSTRUM MENGELE: Davao deci slatkiše dok im je vadio organe naživo, menjao polove i šio ih jedne za druge!

Autor: Republika

Svet

24.05.2018

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jozef Mengele, jedan od najvećih zločinaca u istoriji, odgovoran je za smrt milion ljudi na ovoj planeti. Eksperimenti koje je radio nad živim bićima prevazilaze svaku granicu ljudskosti. Vadio je deci organe na živo, spajao blizance i pravio od njih sijamske, menjao im pol... a one od kojih nije imao ekspreimentalnu korist trpao je u gasne komore. Sve to je radio sa osmehom na licu.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Aushwitz
Aušvic, deca za eksperimente

Mnogi kažu da on ubistva i eksperimente nije video kao zločin, nego kao priliku da sačuva i poboljša belu rasu, odnosno, da poradi na "rasnoj higijeni".

Mengele je u Aušvic stigao 24. maja 1943. godine. Lekar sa diplomom iz antropologije je zapravo bio najveći monstrum koje je čovečanstvo ikada iznedrilo.

Bio je jedan od najvećih Hitlerovih sledbenika, čvrsto je verovao u njegovu ideju o arijevskoj rasi i superiornosti nemačkog naroda. Bio je ubeđen da radi za dobro čovečanstva. 

Godine 1937. godine dobio je posao na frankfurtskom Institutu za naslednu biologiju i rasnu higijenu. Bio je desna ruka Otmara Frejer fon Feršuera koji je bio sledbenik eugenike, te je bio opčinjen blizancima. 

Po teoriji eugenike koju su Nemci tada zagovarali, između ostalog, bile su proglašene niže rase. Na tom spisku su bili Jevreji, Romi, Sloveni, homoseksualci, kao i osobe sa mentalnim i fizičkim poremećajima. 

Mengele je spadao baš u tu grupu eugenista. U Aušvicu je posebnu pažnju posvetio istraživanju blizanaca, kao i traženju dokaza da su Romi i Jevreji niža rasa. Brzo je dobio nadimak "anđeo smrti".

Mengele je, kako kažu svedoci, bio jedini lekar u Aušvicu koji je sa uživanje radio na sortiranju ljudi. Dakle, pri iskrcavanju za Aušvic, odmah bi vas ocenili da li ste za eksperimente, rad ili gasnu komoru.

Foto: wikimedia.org/Joze Mengele
Jozef Mengele

- Bio sam zavezan za sto, urlao sam i dozivao Boga da umrem. Mengele mi je na živo izvadio bubreg. Nije mi dao lek protiv bolova, ništa! Posle toga sam dobio posao. Čistio sam krvave instrumente. Onda mu je jedne noći palo na pamet da me strpa u led, da vidi koliki kapacitet pluća imam - rekao je Icak Ganon, jedan od retkih koji je preživeo ovog bolesnog naučnika. 

Dok je davao deci slatkiše vadio bi im organe na živo, sipao im mastilo u oči, menjao pol... 

- Sećam se dve male Romkinje, sestre bliznakinje. Mengele im je zašio leđa, spojio im krvotoke. Hteo je da napravi sijamske bliznakinje od njih. Posle par dana su umrle od gangrene. 

Uprkos užasima koje je uradio, nije završio na sudu. Pobegao je u Urugvaj gde se oženio drugi put, a umro je 1979. godine u svojoj 68. godini, plivajući u moru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading