Kompanija uništila robu vrednu POLA MILIJARDE EVRA zbog neverovatnog razloga!

Autor: alo.rs

Svet

22.05.2018

04:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski proizvođač luksuznih satova ''Richemont'' je u protekle dve godine od trgovaca otkupio i zatim uništio svoje neprodate satove u vrednosti od skoro 500 miliona evra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Grupa sa sjedištem u Ženevi, u čijem su sastavu i poznati elitni brendovi poput ''Cartiera'' i ''Montblanca'', na ovaj se potez odlučila da bi sprečila rušenje cena kojeg su se pribojavali, objavio je ''The Guardian''.

Tu su strategiju uveli 2016. godine, na zahtev tadašnjeg izvršnog direktora Ričarda Leoeua, kada su se velike količine njihovih neprodatih ručnih satova počele gomilati na azijskom tržištu.

Naime, tada je u Kini otkriven korupcijski skandal u okviru kojeg su luksuzni predmeti poput satova kao raskošni darovi poklanjani visokim zvaničnicima u zamenu za različite usluge i povlastice.

Nakon što je skandal razotkriven, u "Richemontu" su se pobojali da će gomila njihovih preostalih ručnih satova završiti na rasprodajama ili sivom tržištu neautorizovanih preprodavaca, što bi moglo da ošteti percepciju o brendu i drastično snizi cene njihovih artikala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading