(VIDEO) PRETI OPASNOST PO ZDRAVLJE: Stravična lava sa Havaja juri da POKORI OKEAN!

Autor: Agencije, Republika

Svet

20.05.2018

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lava iz vulkana Kiluaea na Velikom ostrvu na Havajima stigla je do okeana i predstavlja novu opasnost po zdravlje stanovnika. Civilna odbrana Havaja objavila je upozorenje da se niko ne približava potoku lave koja teče ka okeanu.

RepublikaFoto: youtube.com
Jeziva slika stiže sa Havaja

- Kada istopljena lava dođe u dodir sa vodom, hemijska reakcija može da stvori magličaste i mučne uslove ispunjene hidovodoničnom kiselinom i malim česticama stakla. Čak i najmanji delići mogu izazvati iritaciju kože i oka, te probleme sa disanjem - upozorava američka Agencija za geološka istraživanja.

Prema poslednjem obaveštenju Civilne zaštite potok lave prešao je auto-put i ušao je u okean. Drugi potok lave nalazi se na oko 400 metara od istog auto-puta.

Potoci lave dodatno su povećani tokom vikenda, a od meštana je zatraženo da poštuju sva upozorenja Civilne odbrane Havaja.

Više hiljada ljudi već je napustilo svoje domove u pojedinim oblastima ostrva. U nekoliko dijelova ostrva prijavljeni su požari niskog rastinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading