TRAMP TRAŽI HITNU ISTRAGU: Da se ispita da li je FBI špijunirao moju kampanju

Autor: Tanjug

Svet

20.05.2018

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da će, već sutra, tražiti da Ministarstvo pravde ispita da li su FBI ili Ministarstvo špijunirali njegovu predsedničku kampanju u političke svrhe i da li su bilo kakvi zahtevi za to došli iz administracije njegovog prethodnika Baraka Obame.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Tražim, a to ću sutra učiniti i zvanično, da Ministarstvo pravde (DOJ) ispita da li su se FBI ili DOJ infiltrirali ili špijunirali Trampovu kampanju u političke svrhe - i da li su bilo kakvi zahtevi za tako nešto došli od ljudi iz Obamine administracije - napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp promoviše teoriju, koja cirkuliše po konzervativnim krugovima, o mogućoj špijunaži FBI nad njegovom kampanjom i predizbornim timom, navodi AP.


Međutim, Trampov advokat Rudi Ðulijani bacio je sumnju na te optužbe prošle nedelje, rekavši da ni on ni predsednik ne znaju zasigurno da li je bilo špijunaže, ali je napomenuo da postoje podaci o mogućem "infiltriranju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading