KADIROV: Ispitujemo da li je napad u Groznom organizovao Zapad

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

19.05.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da je utvrđen identitet jednog od napadača na crkvu u Groznom i da je on živeo u predgrađu čečenske prestonice.

Ramzan Kadirov

Kadirov je ranije saopštio novinarima da su četvorica terorista upala u Crkvu Arhangela Mihajla u centru Groznog i da je njihov cilj bio da zarobe vernike kao taoce. Prema njegovim rečima, u hitnoj specijalnoj operaciji, sva četvorica napadača su likvidirana.

Istražni komitet Rusije je saopštio da su u napadu ubijena dva policajca koja su čuvala crkvu, dvojica su ranjena, a poginuo je i jedan posetilac hrama.

Kadirov je naveo da postoje operativne informacije da su naredbu za napad teroristi dobili s teritorije jedne od zapadnih zemalja.

Prema njegovim rečima, te informacije se proveravaju.

- Duboko sam zahvalan svima koji su mudro, hrabro i vrlo operativno likvidirali teroriste, spasli ljudske živote. Oni zaslužuju visoke nagrade. Zahvalan sam saradnicima organa reda koji su čuvali objekat - dodao je Kadirov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading