ERDOGAN NALJUTIO BIH: Srbija mi je važnija!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.05.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razočarao je deo državljana BiH koji veruju u mit kako je BiH najvažnija zemlja Turskoj na Balkanu, kada je izjavio da je to ipak Srbija, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske 

Erdogan je rekao i da je trgovinska razmena Turske i Srbije u prošloj godini iznosila više od milijardu dolara, kao i da je trenutni cilj povećanje na dve milijarde dolara.

Kako se navodi, sve više u BiH se mogu čuti komentari kako Turska samo politički podržava BiH, dok novac direktno investira u susednu Srbiju.

Brojni državljani BiH smatraju da BiH nema nikakve direktne koristi od političke podrške Turske, odnosno da niko ne živi bolje, jer zvanična Ankara podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

U Spoljnotrgovinskoj komori BiH saopštili su da je u 2017. godini obim razmene sa Turskom iznosio blizu 1,08 milijardi konvertibilnih maraka, kao i da je u takozvanim "ostalim tržištima" ili "trećim zemljama" Turska najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH, a zatim Ruska Federacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading