KRALJEVSKO VENČANJE ZAVRŠENO: BRAČNI PAR U KOČIJAMA POZDRAVLJA GRAĐANE!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.05.2018

08:16 >> 12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl izgovorili su danas sudbonosno "da" u crkvi Svetog Djordja, nadomak Vindzorskog dvorca. Nevestu je prethodno do oltara doveo Harijev otac, princ Čarls.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Megan Markl i njeg suprug prolaze pored presrećne mase

Tačno na vreme počelo je kraljevsko venčanje molitvom "Božje usmerenje kroz životni put"

14:06 Ceremonija venčanja je završena, a mladenci su nakon njega seli u kočiju koja će ih 25 minuta voditi kroz Vindzor.
14:03 Princ Hari i Megan Markl izašli su ispred kapele svetog Đorđa i prvi put se poljubili kao muž i žena.
13:51 Mladenci su se potpisali u matičnoj knjizi, baš kao i njihovi roditelji.  
13:46 Okupljeni su izgovorili molitvu "Oče naš".
13:38 Sveštenik je proglasio par mužem i ženom.
13:34 "Megan, darujem ti ovaj prsten kao znak našega braka svojim delom, ja tebi odajem poštovanje, sve što imam delim sa tobom", rekao je Hari, darovao prsten svojoj supruzi, a zatim je Megan Markl učinila isto.
13:32 Hari i Megan su položili ruke kako bi izrekli zakletve.

 

RepublikaFoto: youtube.com/ FOX 10 Phoenix
Mlada i mladoženja su konačno izgovorili sudbonosno da

Princ Čarl i Kamila stigli su u zamak Vindzor, odmah nakon Čarls stigla je i Kraljica Elizabeta II sa suprugom Filipom.

Mladu je do oltara ispratio princ Čarls, otac princa Harija.

Američka glumica Megan Markl na venčanju za princa Harija, nosi prsten od velškog zlata, koji je poklon engleske kraljice Elizabete.

Prinčev venčani prsten biće od platine, saopštila je Kensingtonska palata, preneo je Rojters.

Oba prstena napravljena su u londonskoj juvelirnici "Kliv end Kompani", koja je izradila i verenički prsten Megan Markl.

Ovo su prvi snimci mlade koji su procureli u javnost

 

 

Mladoženja i kraljesvki kum idu ka oltaru

 

 

Članovi kraljevske porodice su stigli u kapelu Svetog Džordža, kao i većina zvanica koja će prisustvovati prvom delu ceremonije. Očekuje se da Megan i Hari uskoro stignu.

Kada je reč o slavnim ličnostima među prvima su došli glumac Idris Elba, poznata voditeljka Opra Vinfri i muzičar Džejms Blant. Dugogdišnji prijateljin kraljevske prodice Viktorija i Dejvid Bekam izazvali su oduševljenje svojom pojavom, kao i Džordž i Amal Kluni. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Amal Kluni zablistala je u žutoj haljini

Par minuta posle 11 časova stigla je i Pipa Midlton, sestra vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pipa Midlton i njen suprug

Inače, na pozivnicama za venčanje Megan Markl i princa Harija, piše kako su šeširi obavezni za sve.

Foto: Tanjug/AP
Viktorija i Dejvid Bekam kao iz snova!

Kapela svetog Džordža spremna je za ceremoniju koja počinje u podne. U kapeli nalazi se tačno 600 stolica (što je njen maksimalan kapacitet), a kako je ukrašena pogledajte u snimku Bi-Bi-Sija.

 

 

Uzbuđeni građani su, čim je svanulo iznad kamenih zidina Dvorca Vindzor, rezidencije britanske kraljevske porodice, počeli da se okupljaju iza bezbednosnih barijera, a mnogi su ogrnuti britanskim i američkim zastavama, dok policija patrolira ulicama sa poluatomatskim oružjem i nadzire okolinu sa krovova obližnjih zgrada, prenosi Rojters.

- Ovo je trenutak kada svi možemo da slavimo preporod kraljevske porodice. Ovo je i trenutak kada cela zemlja može da se ujedini, umesto da bude podeljena. Ovo je dan kada se možete ponositi time što ste Britanac - kaže Keni Mekinli (60) iz Škotske.

Očekuje se da će više od 100.000 obožavalaca preplaviti uske ulice Vindzora, gradića oko 30 kilometara zapadno od Londona, a u ovo mesto je pristiglo i na stotine televizijskih ekipa.

Bezbednost je jaka, a posetioci moraju da prođu kroz policijske kontrolne punktove postavljene oko dvorca, koji je bio dom 39 engleskih monarha od 1066. godine.

Očekuje se i da će milion ljudi na televizijskim ekranima pratiti venčanje popularnog unuka britanske kraljice Elizabete Druge i američke zvezde TV drame "Suits", koje će se obaviti u kapeli crkve Svetog Ðorđa iz 15. veka u kompleksu dvorca u Vindzoru, najstarijeg i najvećeg zamka na svetu, u kojem neko živi.

Samu ceremoniju na licu mesta pratiće 600 ljudi.

Nevesta će u crkvu doći sa svojom majkom Dorijom Ragland (61), sa kojom je provela noć u luksuznom hotelu, dok je princ Hari odseo u drugom hotelu sa svojim starijim bratom, princom Vilijamom.

Planirano je da Merkel u kapelu uđe bez pratnje, a onda će je do oltara dovesti Harijev otac, princ Čarls.

Juče su završene poslednje pripreme za veliki dan, a proba vožnje kočijom privukla je pažnju na stotine ljudi, dok je kraljevski par u automobilu prošao rutom u pratnji policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading