TRAMP IMA NOVI PLAN ZA IRAN I EU

Autor: Tanjug

Svet

18.05.2018

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa saopštila je da planira da predstavi plan za saradnju sa evropskim i drugim zemljama kako bi se izvršio pritisak na Iran, nakon odluke Trampa da se SAD povuku iz nuklearnog sporazuma s tom zemljom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Američki državni sekretar Majk Pompeo objaviće u ponedeljak strategiju, tokom govora u konzervativnoj fondaciji "Nasleđe" (Heritage Foundation).

Najava plana usledila je u vreme kada su evropske zemlje, potpisnice sporazuma sa Iranom, besne zbog Trampove jednostrane odluke da se povuče iz tog sporazuma. 

Evropske zemlje obećavaju da će zaštiti svoja preduzeća od ponovo uvedenih američkih sankcija, a pokazale su malo interesa da požure da pomognu Vašingtonu da postigne nov dogovor s Iranom, navodi AP.

Šef odseka za planiranje politike Stejt departmenta Brajan Huk , međutim, smatra da se SAD i Evropa više slažu, nego što se ne slažu. 

On je rekao da SAD vide priliku da prošire saradnju sa zemljama, koje dele američke brige o ponašanju Irana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading