SAMO AGRESIVNO: Majk Pompeo održao vatren govor u Stejt Dipartmentu

Autor: Tanjug

Svet

16.05.2018

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Majk Popeo veličao je danas "suštinsku ispravnost" SAD u globalnim pitanjima, pozvavši demoralisane diplomate u Stejt departmentu da deluju čvrsto i agresivno u promovisanju i sprovođenju spoljne politike administracije na čelu s predsednikom Donaldom Trampom.

RepublikaFoto: youtube.com/American Enterprise Institute
Majk Pompeo

U motivacionom govoru koji je održao u Stejt departmentu, Pompeo je objasnio da njegovi ponovljeni pozivi Ministarstvu spoljnih poslova da povrati svoju "agresivnost" znači da bi diplomate trebalo da deluju samouvereno znajući da su interesi SAD pravedni, prenosi AP.

- Takva agresivnost nije arogantnost, niti hvalisanje, niti egoizam. To je samouverenost, vera u sebe i svoje ideje. U našem slučaju, to je suštinska ispravnost Amerike. I to je agresivnost rođena iz opravdanog znanja da su naši interesi pravedni, posebni i izgrađeni na suštinskim principima Amerike - rekao je Pomepo, navedeno je u izvodima iz njegovog govora.

Zadatak SAD je, istakao je Pompeo, da sačuvaju civilizaciju ljudskog dostojanstva, individualnu slobodu, demokratiju, nacionalni suverenitet i vladavinu prava, kao i da izazovu svakog ko pokuša da to sruši.

- Trebalo bi da budemo ponosni na Ameriku i njene vrednosti i da verujemo u njih - rekao je on.

Državni sekretar SAD je naglasio da Tramp ceni diplomatiju i da će je koristiti u zaštiti američkih interesa.

- Imamo sreće što naš predsednik vrednuje i razume moć diplomatije, i zna da moramo koristiti svaku alatku iz diplomatskog kompleta - zaključio je Pompeo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading