PUTIN NAREDIO: Ruska vojska i mornarica moraju da se razvijaju u svim pravcima

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

15.05.2018

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ruska vojska i mornarica moraju dosledno da se modernizuju i razviju u svim pravcima.

Razvija rusku vojsku: Vladimir Putin

Novo naoružanje Rusije višestruko poboljšava ruske potencijale, izjavio je ruski predsednik.

- Ove godine smo prvi put pokazali svoje perspektivne modele i sisteme naoružanja koji nemaju pandana u svetu. Oni višestruko povećavaju mogućnosti za osiguravanje bezbednosti Rusije, za deset godina unapred nam obezbeđuju strateški balans, održavanje strateške ravnoteže u svetu - istakao je Putin i dodao da je napredak u radu na ovim sistemima razmatran na prethodnim sastancima.

- Znamo da su oni na različitim stepenima spremnosti i mi ćemo nastaviti da obraćamo pažnju na ova pitanja - dodao je predsednik.

On je tokom sastanka sa vojnim zvaničnicima i rukovodstvom vojne industrije ukazao na potrebu da se usavršavaju sredstva borbe sa visokopreciznim oružjem.

- Potrebno je da se aktivno razvija i povećava tehnološka baza u oblasti protivvazdušne odbrane, nastavi usavršavanje sistema "Pancir", završi razvoj i priprema za serijsku proizvodnju najnovijeg sistema S-500 koji može da pogađa ciljeve na izuzetno velikim visinama, uključujući i najbliži svemir - istakao je ruski predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading