NEPRISTOJNE BUDALAŠTINE DONALDA TRAMPA: Oland zgrožen izjavom predsednika SAD o krvoproliću u Parizu

Autor: b92.net, Republika

Svet

05.05.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši francuski predsednik Fransoa Oland i bivši premijer Manuel Vals izjavili su da su "zgroženi" izjavom predsednika SAD Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šokiran Trampovim nastupom: Fransoa Oland

Tramp je napade u Parizu 13. novembra 2015. iskoristio kako bi opravdao nošenje vatrenog oružja.

Oland i Vals su tu izjavu ocenili kao "nepristojnu i sramotnu".

- Sramne primedbe i nepristojne budalištine Donalda Trampa mnogo govore o tome šta on misli o Francuskoj i njenim vrednostima - rekao je Oland, dodavši, međutim, da prijateljstvo dva naroda neće biti narušeno njegovim nepoštovanjem i uvredama. 

- Nepristojno i nekompetentno. Šta mogu još reći - rekao je Vals reagujući na Trampovu izjavu. 

- Niko ne nosi oružje u Parizu, a svi se sećamo svih 130 osoba ubijenih i ogromnog broja užasno povređenih - rekao je Tramp u Dalasu u govoru na kongresu Nacionalnog udruženja za oružje (NRA). 

Tramp je rekao da je ljude "brutalno ubila mala grupa terorista koja je imala oružje" i dodao da su pripadnici te grupe imali vremena da ih ubijaju jednog po jednog. 

- Bilo je "bum" ovde, "bum" onde - rekao je američki predsednik pokazujući rukom gest džihadiste koji pištoljem puca u žrtve. 

Drugi bivši francuski premijer Bernar Kaznev, koji je bio ministar unutrašnjih poslova u vreme napada, rekao je da oseća "zgroženost i gađenje prema Trampovoj izjavi". 

U seriji skoro simultanih terorističkih napada u Parizu 13. novembra 2015. godine poginulo je 130 osoba, a više od 350 je povređeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading