GRAĐANI OKREĆU LEĐA MAKRONU: Popularnost francuskog predsednika pala za 20 odsto

Autor: Tanjug

Svet

04.05.2018

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo 60 odsto Francuza nezadovoljno je politikom šefa francuske države Emanuela Makrona koji, godinu dana nakon što je izabran za predsednika, uživa naklonost 43 odsto Francuza, pokazuju rezultati najnovije ankete.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gubi podršku: Emanuel Makron

Prema danas objavljenim rezultatima istraživanja koje je za francuski radio RTL i list "La Tribin" sproveo institut BVA, Makronu je popularnost opala za 20 odsto u roku od godinu dana.

Slika Francuske u inostranstvu i ekonomski pokazatelji su oblasti u kojima Francuzi smatraju da je akcija predsednika Makrona bila pozitivna, dok s druge strane, imaju negativno mišljenje o svemu što se tiče svakodnevnog života građana, navodi RTL.

Ipak, Makron se bolje kotira među sunarodnicima u poređenju sa svojim prethodnikom Fransoa Olandom, koji je godinu dana po dolasku na vlast bio 27 odsto nepopularniji nego na početku mandata.

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi je, pak, godinu dana nakon što je izabran za predsednika, bio na gubitku od 25 odsto kad je o popularnosti reč, podseća francuski radio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading