Severna Koreja će danas osloboditi troje Amerikanaca

Autor: Tanjug, Republika

Svet

03.05.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Severna Koreja oslobodiće danas troje Amerikanaca, koji se mesecima nalaze u pritvoru u toj zemlji", tvrdi član pravnog tima američkog predsednika Donalda Trampa i bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Ðulijani.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un rešio da pusti Amerikance

Ðulijanijeva izjava dolazi u vreme kada su porasla očekivanja da bi Pjongjang mogao da napravi takav gest uoči samita predsednika dve zemlje, Donalda Trampa i Kim Džong Una, koji bi trebalo da se održi u narednim nedeljama.

- Impresionirali smo dovoljno (severnokorejskog lidera) Kim Džong Una da danas oslobodi troje zatvorenika - rekao je Ðulijani u emisiji "Foks end Frends" (Fox & Friends), prenosi Si-En-En.

Si-En-En navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je temelj za takav potez postavljen pre dva meseca, kada je severnokorejski ministar spoljnih poslova boravio u Švedskoj, gde je predložio tu ideju, navodi Rojters.

Zvaničnici Trampove administracije vršili su pritisak da se oslobode Amerikanci kao znak dobre volje Severne Koreje, pre sastanka lidera SAD i Severne Koreje, koji bi trebalo da se održi krajem maja ili početkom juna.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders nije mogla da potvrdi da je moguće oslobađanje Amerikanaca iz pritvora u Severnoj Koreji, ali je ocenila da bi to svakako bio "neverovatan korak" i znak dobre volje.

Američki predsednik Donald Tramp podsetio je na svom nalogu na Tviteru u sredu da je prethodna administracija dugo tražila da se "troje talaca oslobodi iz radnog logora, ali bez uspeha".

"Ostanite uključeni!", poručio je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading