Krive Iran za krvoproliće 2001: SAD TRAŽE 6 MILIJARDI DOLARA OD TEHERANA!

Autor:

Svet

02.05.2018

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki federalni sudija Džordž B. Danijels oglasio se baš u trenutku rastućih tenzija između Izraela i njegovih saveznika iz SAD sa Iranom, naloživši je Teheranu da isplati šest milijardi dolara odštete porodicama žrtava terorističkog napada na Ameriku 11. septembra 2001.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je Danijels naveo, Islamska Republika Iran, Islamska revolucionarna garda i Centralna banka Irana direktno su odgovorni za najveći teroristički udar na tlu SAD u istoriji, u kom je poginulo blizu 3.000 ljudi, izveštava ABC News.

Sudija je naložio sledeće plaćanje odštete: 8,5 miliona dolara za svakog roditelja, 12,5 miliona dolara za svakog supružnika, 8,5 miliona dolara po detetu i 4,25 miliona dolara za braću i sestre.

Međutim, američki mediji navode kako se iransko rukovodstvo ni ovog puta nije oglašavalo povodom optužbi i malo je verovatno da će ikada platiti odštetu napaćenom narodu.

Podsećanja radi članovi porodice nastradalih i oni koji su preživeli teroristički napad tužili su vladu u Saudijskoj Arabiji 2003. godine i tvrdili da su zaposleni svesno pomagali otmičarima koji su izvršili napade i podstakli rast i terorističke akcije Al-Kaide finansiranjem humanitarnih organizacija koje su podržale tu terorističku organizaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading