VELIKA BRITANIJA: Moraćemo da propitamo Zakerberga

Autor: Tanjug

Svet

01.05.2018

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski parlamentarci su danas saopštili da su spremni da formalno pozovu izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga da se pojavi pred njima i odgovori na pitanja vezana za skandal oko zloupotrebe podataka koji je potresao njegovu kompaniju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Moraće da objasni: Mark Zakerberg

Zakerberg je prethodno odbio da lično dođe da odgovori na pitanja britanskih poslanika i umesto toga je poslao direktora za tehnologiju Majka Šropfera da prošlog meseca odgovara četiri sata na pitanja poslanika, prenosi Rojters.

Šropfer se izvinio zbog grešaka i obećao da će učiniti više na poboljšanju transparentnosti.

Međutim, zvaničnik britanskog parlamenta Demijen Kolins je rekao da i dalje želi da se Zakerberg pojavi pred poslanicima do 24. maja i naveo 39 pitanja ili tačaka koja su i dalje bez odgovora.

Kolins je naveo da se nada da će Zakerberg pozitivno odgovoriti na njihov zahtev, ali ako ne bude tako biće upućen formalni poziv da se pojavi pred parlamentom Velike Britanije.

Kompanija Fejsbuk se našla pod velikim pritiskom nakon što je otkriveno da su podaci miliona korisnika završili u rukama konsultantske firme "Kembridž analitika" nakon što je uzbunjivač, Kristofer Vajl, koji je pomogao u osnivanju te kuće rekao listu "Gardijan" da su podaci oko 50 miliona korisnika Fejsbuka uzeti bez njihovog znanja i iskorišćeni u radu te kompanije za kampanju američkog predsednika Donalda Trampa 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading