I SRBIJA U OPSANOSTI: Otrovna tečnost iz Bosne će se uliti u Savu?!

Autor: Tanjug

Svet

01.05.2018

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otrovna tečnost, koja se prošle nedelje izlila iz deponije fabrike sode kod Lukavca nedaleko Tuzle, ulila se u utorak u reku Bosnu kod Doboja ostavljajući iza sebe zagađenje i pomor ribe i očekuje se da će se u sredu u jutarnjim satima uliti u reku Savu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Portparol republičke uprave Civilne zaštite BiH Željko Stojanović izjavio je za bosanske medije da se mrlja sa otrovnom tečnošću iz reke Spreče proširila na Bosnu i da je zagadila područje u Kotorskom i Majevcu, nizvodno od Doboja, kao i da su na površini reke Bosne uočene uginule ribe.

Prema njegovim rečima, otrovna tečnost se brže kreće Bosnom jer ta reka ima veći protok vode, pa se očekuje da će oko ponoći zagađena tečnost stići do Modriče, a da će se u sredu tokom ranih jutarnjih sati uliti u reku Savu, prenosi Hina.

Kako se navodi, velike količine otrovne tečnosti u petak su se izlile u reku Spreču iz deponije fabrike sode kod Lukavca nedaleko od Tuzle nakon pucanja brane i tada se izlila velika bazična tečnost (pH 12) i zagadila lokalnu reku Spreču i okolno zemljište. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading