TRAMPOV SAVETNIK BOLTON: Severnokorejski propagandni udžbenik je beskrajno bogat izvor

Autor: Tanjug

Svet

29.04.2018

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton hladno je reagovao na navode da je severnokorejski lider Kim Džong Un spreman da se odrekne nuklearnog oružja, ako se SAD posvete formalnom kraju Korejskog rata i obećaju da neće napasti Pjongjang.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne veruje lideru Severne Koreje: Džon Bolton

Južnokorejski zvaničnici preneli su da je Kim to rekao na sastanku u Južnoj Koreji u petak.

Bolton je, gostujući na televiziji Si-Bi-Es, na pitanje da li će SAD dati takvo obećanje, rekao: "To smo već čuli ranije. Severnokorejski propagandni udžbenik je beskrajno bogat izvor", prenosi AP.

On je naglasio da SAD žele da vide dokaz, a ne samo retoriku.

Zvaničnici iz Seula, koji su posredovali između Pjongjanga i Vašingtona kako bi se organizovali razgovori između Kima i Donalda Trampa u maju ili junu, kažu da je Kim pokazao iskrenu zainteresovanost za odustajanje od nuklearnog oružja.

Korejsko poluostrvo formalno ostaje u stanju rata, jer Korejski rat koji je trajao od 1950. do 1953. godine završen primirjem, ali ne i potpisivanjem mirovnog sporazuma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading