(FOTO) OVDE SE PIŠE ISTORIJA: Kim Džong Un se sastao sa južnokorejskim predsednikom, palo rukovanje na granici

Autor: Republika

Svet

27.04.2018

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kim Džong Un postao je prvi severnokorejski lider koji je kročio u Južnu Koreju od kako je poluostrvo podeljeno ratom iz 1953. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un i Mun Džae In

BBC piše da su se “u trenutku punom simbolike“ lider Severne i Južne Koreje Mun Džae In rukovali na granici.

Osim toga, oni ističu da se tokom njihovog susreta dogodio i jedan od neplaniranih trenutaka “kada se cela Severna Koreja zaledila“ – dvojica lidera su se rukovala, na obe strane granice demilitarizovane zone koja deli dve zemlje.

Publika je potom sa iznenađenjem gledala kako Kim Džong Un poziva južnokorejskog lidera da nakratko kroči u Severnu Koreju, što je on i učinio, nakon čega su se zajedno vratili u Južnu.

Inače, sve vreme su se držali za ruke. BBC ističe da je to očigledno bio momenat koji nije bio predviđen planom i programom događaja. 

- Istorija počinje sada - rekao je lider Južne Koreje, dok se Kim Džong Un našalio rekavši "nadam se da ćete uživati u nudlama koje smo vam doneli". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading