NOVE VARNICE NA RELACIJI SAD-RUSIJA

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

25.04.2018

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici američkih vlasti ušli su u zdanje zatvorene rezidencije Generalnog konzulata Rusije u Sijetlu. Događaj prate ruske diplomate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Pokušaj američkih vlasti da uđu na teritoriju zatvorene konzularne rezidencije u Sijetlu predstavlja neprijateljski korak - izjavio je predstavnik Ambasade Rusije u Vašingtonu Nikolaj Pukalov. 

Generalni konzul SAD u Jekaterinburgu Pol Karter izjavio je da je zatvaranje Konzulata Rusije u Sijetlu opravdano s obzirom na incident u Solsberiju.

- Moje mišljenje se poklapa sa stavom moje vlade. Smatramo da je to bilo opravdano dejstvo, preduzeto nakon trovanja u Velikoj Britaniji, kao odgovor međunarodne zajednice - rekao je Karter.

On je naveo da žali zbog odgovora Rusije, koja je naložila da se zatvori Generalni konzulat SAD u Sankt Peterburgu. 

SAD su 2. aprila zatražile da se zatvori Generalni konzulat u Sijetlu i da ruske diplomate do 24. aprila napuste zdanje konzularne rezidencije. 

Istovremeno, iz SAD je proterano 60 ruskih diplomata pod sumnjom da su se bavili špijunažom. To je, prema obrazloženju američkih vlasti, odgovor na navodnu umešanost Rusije u incident s trovanjem britanskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u britanskom gradu Solsberiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading