OVO JE NAPADAČ IZ TORONTA: Povučeni psihopata sejao smrt po ulici

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.04.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač koji je kombijem prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta, koji je tom prilikom usmrtio deset i povredio najmanje 15 osoba, a nakon čega je uhapšen, identifikovan je kao Alek Minasian, 25-godišnji student za kojeg kolege navode da ga znaju kao povučenog i bezopasnog.

RepublikaFoto: linkedin/alek minassian
Napadač iz Toronta, Alek Minasian

 Nije bio društvena osoba, ali koliko se sećam, bio je u potpunosti bezopasan - rekla je Šerin Čami, njegova bivša koleginica iz odseka za osobe sa posebnim potrebama u srednjoj školi Tornlia, koju je završio.

Njegov drugi kolega koji je pohađao neke časove sa njim, Eri Blaf, opisao ga je u razgovoru za Si-Bi-Si takođe kao samotnjaka.

- Nikada ga nisam video sa prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili u menzi - rekao je Blaf.

 

 

U kanadskom obrazovnom sistemu, termin "specijalne potrebe" odnosi se na osobe koje imaju poteškoće u učenju, bihejvioralne poteškoće kao i fizičke nedostatke.

Zvaničnici su saopštili da on nije bio poznat policiji od ranije.

Njegovoj Fejsbuk stranici nije bilo moguće pristupiti putem sajta, ali prema verziji kojoj je bilo moguće pristupiti putem internet arhive, on je bio student koledža Seneka od 2011. do aprila 2018, a Tornlea školu je završio 2011. godine, dok je kao stručno znanje naveo softverski razvoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading