SOROŠ PROTERAN U BERLIN?

Autor: Republika

Svet

20.04.2018

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski i austrijski mediji preneli su u petak vest da je premijer Vlade u Budimpešti Viktor Orban konačno ispunio obećanje i iz prestonice svoje zemlje proterao Fondaciju za otvoreno društvo (OSF) ozloglašenog finansijera prevrata u državama širom sveta Džordža Soroša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prema njihovim navodima, OSF će katanac na vrata svojih prostorija u Budimpešti staviti 31. avgusta i odatle se najpre premestiti u Beč, a zatim u glavni grad Nemačke, Berlin.

Takav rasplet svojevrsnog Orbanovog rata sa Sorošem, kog optužuje za mnoga zla, uključujući i migrantsku krizu, i pokušaje svrgavanja njegove Vlade u Budimpešti, usledio je nakon donošenja zakona Stop Sorošu.

Orban krivi Soroša za migrantsku krizu, ali i pokušaj rušenja njegove Vlade u Budimpešti

Međutim, još se očekuje njegovo stupanje na snagu, pa je tako i portparol mađarske ispostave OSF Čaba Čontos istakao da će organizacija sačekati taj trenutak.

- Vlada se posvetila usvajanju zakona Stop Sorošu. To će biti simboličan korak u cilju gašenja nevladinih grupa. U ovom trenutku moramo da razmišljamo o tome kako bi to moglo da utiče na nas koji ih podržavamo i kako bismo mogli da nastavimo - rekao je diplomatski Čontos, odbivši da potvrdi napise medija o selidbi u Berlin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading