PRVO BOMBARDUJE, PA ONDA NUDI POMOĆ! Makron: Šaljemo Siriji 50 miliona evra

Autor: Tanjug

Svet

16.04.2018

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da će Francuska izdvojiti 50 miliona evra na ime hitne humanitarne pomoći Siriji, a to je rekao posle sastanka sa grupom nevladinih organizacija u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

- Večeras sam okupio NVO koje rade na terenu u Siriji. Suočena s humanitarnom situacijom, Francuska uspostavlja hitan program od 50 miliona evra - naveo je Makron u ponedeljak uveče na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Ta sredstva će biti upućena nevladinim organizacijama i agencijama UN koje rade na terenu u Siriji, uključujući kancelariju UN za humanitarna pitanja, saopštila je Jelisejska palata, prenosi Rojters.

Oko 20-ak nevladinih organizacija učestvovalo je na sastanku s Makronom u Jelisejskoj palati, među kojima su i Crveni krst i Ker (Care).

Prema procenama UN, humanitarna pomoć je u Siriji potrebna za oko 13 miliona ljudi, među kojima šest miliona dece.

Ujedinjene nacije su u četvrtak saopštile da se nadaju da će sakupiti pomoć za najmanje 100.000 Sirijaca kojima je pomoć očajnički potrebna nakon što je višemesečnim borbama okončana opsada Istočne Gute, koja je godinama trajala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading