Lavrov: ZAPAD POKUŠAVA DA IZVRŠI GENOCID NAD RUSIJOM kroz sankcije!

Autor: Republika

Svet

16.04.2018

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi između Rusije i Zapada su gori nego za vreme Hladnog rata, jer su tada funkcionisali kanali za komunikaciju između država i nije vladala tako jaka rusofobija, rekao je u intervjuu za Bi-Bi-Si šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov

Mislim da su odnosi gori, jer su za vreme Hladnog rata postojali kanali za komunikaciju i nije bilo takve rusofobije koja liči na pokušaj genocida kroz sankcije, saopštio je Lavrov.

On je izrazio nadu da će ljudi na Zapadu, uključujući one koji se nalazi u vlasti, shvatiti opasnost takvog stanja.

Što se tiče navodne upotrebe hemijskog oružja u Siriji, ministar je naglasio da se svi dokazi koje predstavljaju Francuska, Britanija i Sjedinjene Države, zasnivaju se na medijskim izveštajima i društvenim mrežama.

On je naglasio da Rusija nije pokušala da izvrši izmene na lokaciji navodnog napada hemijskim oružjem u Dumi, kako su pisali neki mediji.

Što se tiče posledica napada SAD, Velike Britanije i Francuske u Siriji, njih će "sigurno biti".

- U suštini, gubimo poslednje trunke poverenja prema našim zapadnim prijateljima - dodao je šef ruske diplomatije.

- Prvo kažnjavaju u Dumi, u Siriji, a zatim očekuju da stručnjaci OZHO izvrše inspekciju na licu mesta. Trojka zapadnih država nešto 'dokazuje' tako što kažnjava - izjavio je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading